Curcubeu în Bucureşti




Azi am văzut un curcubeu! Un mare frumos curcubeu după mulţi ani. Atât de mulţi că nu îmi mai aduc aminte câţi. Am stat pe balcon mai bine de o jumătate de oră şi am admirat fascinantul fenomen. L-am analizat, l-am măsurat din priviri şi mi-am dat seama că nu ştiu prea multe despre el.


Eh...ştii ce faci când nu cunoşti un răspuns la o întrebare: suni un prieten! Eu am cotactat un prieten(George aka Menestrel), na. Şi-l întreb: "Cum explici un curcubeu dpdv fizic?" Şi mi-a zis: "Curcubeul reprezintă descompunerea luminii pe mai multe lungimi de undă, 7 mai exact, care sunt, de fapt, culorile: Roşu, Orange, Galben, Verde, Albastru, Indigo, Violet. Apa acţionează uneori ca o mica oglindă, semitransparentă, aşadar, când lumina soarelui ajunge într-o picătură de apa, ea se separă în diferite lungimi de undă." Aşa deci.


Am stat puţin şi am cugetat, m-am mai uitat puţin la curcubeu şi iar am cugetat. Şi zic: "Foarte tare curcubeul. Uite câte culoooori şi uite ce luuung e! Aş vrea să-l văd mai des!!!" Ok, cum fac asta? Şi dau un Google Search şi găsesc pe curcubeu.ro răspunsul:



Cum să găseşti un curcubeu

Depistarea unui curcubeu poate fi o pură întâmplare, dar a ştii unde să-l cauţi îţi poate spori şansele de a avea un spectru vizual mai larg.
DIN AVION: (am rău de înălţime deci nu e prea probabil)
Un loc lângă fereastră în timpul zborului cu avionul îţi va permite excelente ocazii de a depista curcubee circulare, care apar atunci când avionul trece între nori cumulus, în timp ce soarele se afla în spatele privitorului. Curcubeele circulare (dar şi alte tipuri) se pot vedea de asemenea de la mare înalţime. Caută unul când urci pe munte.
ÎN PICĂTURILE ÎMPRAŞTIATE DE O CASCADĂ: (deci trebuie să mă duc pe la Buşteni la cascada Urlătoarea)
Cascadele, apa oceanului, jetul furtunului cu care stropeşti gradina şi alte surse de stropi produc curcubee superficiale sau nu.
Când stropeşti gradina(stau la bloc, nu am grădină) cu un furtun, iar soarele se afla în spatele Dvs. ţinând spriţul furtunului în diverse unghiuri, în cele din urmă veţi zări în aburul format de stropi, un curcubeu, sau mai multe concomitent, numite arcuri supranumerare.
ÎN ROUA DIMINEŢII: (mă, stau în Bucureşti rezultă no green area)
În pânzele de păienjeni, poiene, pâlcuri de arbori, grădini ornamentale, iarbă, păşuni sau în alte locuri unde se adună stropi de rouă, se strâng adesea şi fragmente strălucitoare ce au spectrul de culori al curcubeului şi se poate observa dis-de-dimineaţă.
PESTE LACURI ŞI HELEŞTEE: (the same)
Luciu întins de ape liniştite sporeşte intensitatea curcubeelor existente, creând „curcubee de reflexie” cu cele mai stralucitoare tonuri. Asemenea unei oglinzi, suprafaţa apei reflectă lumina din curcubeu înapoi în cer, intensificând culoarea pe care o priviţi. (mai uşor e cu oglinda)
ÎNTR-O PICĂTURĂ DE APĂ: (de ce n-ai zis de la început??)
O singură picătură de apă ce străluceşte pe o frunză poate produce un minuscul dar accesibil spectru de culori. Stând cu spatele la soare ţine frunza cam la un inch depărtare de ochi, mişcând-o până găseşti unghiul precis al curcubeului care va transforma lumina alba a soatelui în culorile spectrului.




Poza aparţine lui dara

Comentarii

Dara a spus…
Aia e poza de la mine de pe balcon!!! ce credeati ca eu n-am vazut curcubeul???? ooo, ba daaaa!!!
Anonim a spus…
si eu l-am vazut...;)) am poze:D

Postări populare